Adresat persoanelor implicate in lucrul cu copiii cu nevoi speciale
Abordarea copiilor cu nevoi speciale din perspectiva psihologului, a psihopedagogului sau a asistentului social implica atat o buna cunoastere a metodologiilor utilizate, a psihologiei copilului si familiei cat si un nivel avansat de autoanaliza si dezvoltare personala.
O cunoastere cat mai cuprinzatoare a elementelor ce graviteaza in jurul psiho-patologiei copilului determina o abordare creativa si unitara din partea specialistului, posibilitatea unor transformari benefice familiei dar si un suport important oferit copilului.
Scopul acestui proiect este dezvoltarea personala in randul specialistilor din aria psiho-patologiei copilului, avand ca si punct de pornire capacitatea de potentare si provocare a activitatii desfasurate.
Teme abordate:
- tulburarea de atasament,
- trauma abandonului,
- respingerea sociala,
- limite fizice sau psihologice,
- agresivitate sau autoagresivitatea,
- sentimentul de vinovatie,
- rolul de parinte si autoblamarea,
- capacitatea de continere si securitate.
Grupul tinta: se adreseaza tuturor celor implicati in lucrul cu copiii cu nevoi speciale (dizabilitati fizice si pihice, autism, ADHD):
Studenti psihologie, asistenta sociala, psihopedagogie speciala, medicina, sociologie, pedagogie, comunicare
psihologi, asistenti sociali, educatori, invatatori
Trainer: Alina Porumboiu
Psiholog, psihoterapeut, trainer de optimizare şi dezvoltare personală. Masterand în Psihodiagnoză, Psihoterapie Experienţială Unificatoare (PEU) şi Dezvoltare Personală (Universitatea Bucureşti). În curs de formare în terapii transpersonale (ATT ‘Asociaţia de Terapii Transpersonale’). Experienţă în educaţia non-formală a tinerilor şi copiilor (Fundaţia Olde Vechte – Olanda). Experienţă de 3 ani în lucrul cu copiii ce prezintă tulburări din spectrul autist şi ADHD; cursuri de formare in terapii comportamentale – Univesity of North Texas (curs online) si terapii relationale. Membru al Asociatiei Umanitate.